FOTOTYPER

Hva er en fototype?

Fototype en måte å klassifisere huden på i forhold til hvordan den reagerer på sol eksponering. Hvilken fototype en har avhenger av mengden melanin pigment som finnes i huden. Dette bestemmes av hudfargen du er født med og hvordan den påvirkes i forbindelse med eksponering for ultrafiolett stråling (soling). Blek eller hvit hud blir lett solbrent og blir langsomt brun, denne hudtypen trenger mer beskyttelse mot soleksponering. Mørkere hud blir sjeldnere solbrent og blir lett brun. Denne hudtypen er dog mer utsatt for å utvikle post inflammatorisk hyperpigmentering.

Fitzpatrick Skala

Hvis du noen gang har prøvd å matche foundation eller concealer til huden din, vet du hvor vanskelig det kan være. Det finnes faktisk en vitenskapelig måte å klassifisere hvilken hudtype du har, denne kalles Fitzpatrick skalaen. Selv om denne formen for hudtype ikke hjelper deg å finne din perfekte nyanse, kan den fortelle deg hvordan du skal behandle dine pigmenterings utfordringer. Systemet ble utviklet i 1975, og klassifiserer hudtype etter mengde pigment som huden din har og dens reaksjon på soleksponering. Denne informasjonen kan vi bruke til å personlig tilpasse din optimale behandling. MeLine har tatt hensyn til de ulike fototypene når de utviklet sine produker, da en ikke kan behandle alle på samme måte. Særlig er dette viktig for de med mørkere hudtyper, da risikoen for post-inflammatorisk hyperpigmentering kan oppstå ved bruk av for sterke produkter. MeLine sin produktserie skiller mellom Caucasian Skin(Fototype I-III) og Ethnic Skin (IV-VI).

Finn din fototype ut i fra skalaen nedenfor og gå deretter til produktsiden for å finne rett produkt for dine pigmentutfordringer.

Hva er en fototype?

Fototype en måte å klassifisere huden på i forhold til hvordan den reagerer på sol eksponering. Hvilken fototype en har avhenger av mengden melanin pigment som finnes i huden. Dette bestemmes av hudfargen du er født med og hvordan den påvirkes i forbindelse med eksponering for ultrafiolett stråling (soling).
Blek eller hvit hud blir lett solbrent og blir langsomt brun, denne hudtypen trenger mer beskyttelse mot soleksponering. Mørkere hud blir sjeldnere solbrent og blir lett brun. Denne hudtypen er dog mer utsatt for å utvikle postinflammatorisk hyperpigmentering.

Fitzpatrick Skala

Hvis du noen gang har prøvd å matche foundation eller concealer til huden din, vet du hvor vanskelig det kan være. Det finnes faktisk en vitenskapelig måte å klassifisere hvilken hudtype du har, denne kalles Fitzpatrick skalaen. Selv om denne formen for hudtype ikke hjelper deg å finnedin perfekte nyanse, kan den fortelle deg hvordan du skal behandle dine pigmenterings utfordringer. Systemet ble utviklet i 1975, og klassifiserer hudtype etter mengden pigment som huden din har og hudens reaksjon på soleksponering. Denne informasjonen kan vi bruke til å personlig tilpasse din optimale hyperpigmenterings behandling. MeLine har tatt hensyn til de ulike fototypene når de utviklet sine produker, da en ikke kan behandle alle på samme måte. Særlig er dette viktig for de med mørkere hudtyper, da risikoen for post-inflammatorisk hyperpigmentering kan oppstå ved bruk av for sterke produkter. MeLine sin produktserie skiller mellom Caucasian Skin(Fototype I-III) og Ethnic Skin (IV-VI). Finn din fototype ut i fra skalaen nedenfor og gå deretter til produktsiden for å finne rett produkt for dine pigmentutfordringer.